forum HeavyMusic.pl

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lut 2008, 02:40

Wydaje mi się, że Offspring zaliczany jest do punku przez budowę swoich utworów. Melodia często dynamiczna i na power akordach. Ogólnie nigdy bym też nie powiedział, że to punk, a zdecydowany rock (choć mają też różne kawałki). Osobiście wydają mi się bardzo oryginalni i charakterystyczni.

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 23 maja 2008, 17:10

Pierwszy zespół którego słuchałem ;) pamiętam to jak dziś kiedy stałem na bazarze w poszukiwaniu Smasha, myślałem że mi dupa odpadnie od tego mrozu(zima wtedy była) :lol:
Mój numer 1 na zawsze( z rocka oczywiście). Wszystkie albumy są rewelacyjne!! żadnych minusów, no może Splinter bo za krótko trwa :( ale "the offspring","Ignition" i "smash" Mistrzostwo!! Za kilka dni do sklepów trafi nowy album pt: "Rise and fall,Rage and grace"
Doczekać się nie mogę :badgrin:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 cze 2008, 00:55

Napisze tylko tyle....!! nowy The OFFSPRING już jest!! i kopie dupska przynajmniej połowie wydanych metalowych płytek :badgrin: najbardziej dojrzały album OFFSPRING!!!! dziękuje wam że założyliście tą kapele!! Będę zawsze z wami!! THE OFFSPRING WILL NEVER DIES!!!!!

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 cze 2008, 10:38

Hotaru napisał(a):
THE OFFSPRING WILL NEVER DIES

Nie chcę sie czepiać, ale chyba "die" ;)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 cze 2008, 15:07

A nie "dies"?? ups taka mała pomyłka :badgrin: Ale naprawdę warto przesłuchać nowy album!! :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 10 cze 2008, 18:09

Właśnie przesłuchałem nową płytę, i mam mieszane uczucia.
Świetna okładka, to od razu rzuca się w oczy. Prosty rysunek bez ceregieli sprawiający wrażenie herbu, bądź loga.
Z muzyką już jest różnie, mam do tej kapeli cholerny sentyment, i nie wiem czy ani jeden kawałek nie wpadł mi w ucho, bo już nie jestem aż takim fanem offspringa, czy może to nie jest taki dobry album.
Offspring niepokojąco upodabnia się do nurtu kalifornijskiego kinderpunku i to mnie boli.
wciąż fajnie grają, i słuchało się tego całkiem przyjemnie, ale to jednak nie to co w nich lubie. Jedna balladka brzmiała nawet całkiem jak Wake me up when september ends, Jebanegowduperżniętegowkurwiającegomniejakchujgreendaya :evil:

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 12 cze 2008, 14:33

No niestety śmierdzi to trochę GD,ale ale dla mnie album zajebisty!! taki "Half-truism","nothingtown" czy "stuff is messed up" coś pięknego!! Zresztą Noodles powiedział że album będzie inny i bardziej poważniejszy. No i są w końcu dłuższe utwory ;) :)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 18 sie 2008, 13:15

Offspringa słuchałem dawniej sporo ale teraz trochę się znudzili. Poza tym grają chyba coraz gorzej i np. Americana jest dla mnie niezbyt dobrym albumem. Natomiast zawsze chyba będzie mi się podobała ich pierwsza płyta - "Offspring".

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 16 wrz 2008, 19:45

the offspring jest naprawde ok takie kawałki jak burn it up czy i choose, ale ta ostatnia płyta jest do dupy...

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 16 wrz 2008, 19:49

didi napisał(a):
ostatnia płyta jest do dupy...

właśnie tak, przez nią Offspring jeszcze mniej pasuje do kategorii "punk" na tym forum :|

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 16 wrz 2008, 20:38

no rzeczywsicie z punkiem to nie ma nic wspolnego w ogole to jest muzyka bez wyrazu bez zadnych akcentów...(znaczy oststnia płyta)

Offline Zobacz profil

PostNapisane: 24 paź 2008, 15:02

Z the offspring lubię chyba tylko jedną piosenkę, jakoś mi inne nie podchodzą...

Offline Zobacz profil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę
Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1