Witam chciałem tu rozpocząć rozmowe o świetnym zespole którym jest niewątpliwie The Offspring. Ze swojej strony moge powiedziec że słycham Offspring'a od prawie 5 miesięcy i bardzo mi sie podoba. Czekam na wasze opinie
coś takiego magicznego co od razu odróżnia kapele, coś co po usłyszeniu pierszego riffa pierwszych taktów da mam 100 % przekonanie ze jest to coś orginalnego niepowtarzalnego.
Dołączył(a): 23 maja 2006, 00:20 Posty: 50 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
kolejny przyklad glupoty... The Offspring... to ma byc Punk? ludzie kupcie sobie metr gumy naciagnijcie i strzelcie sobie w ryj!
_________________ '' żyć nie umierać.... co to za życie "
Grafit
Napisane:
13 lis 2006, 21:02
Dołączył(a): 30 lip 2006, 09:26 Posty: 285 Lokalizacja: warszawa
Harley napisał(a):
kolejny przyklad glupoty... The Offspring... to ma byc Punk? ludzie kupcie sobie metr gumy naciagnijcie i strzelcie sobie w ryj!
Prawie się z tobą zgodze.
To co teraz grają,to mnie po prostu przeraża i uważam,że juz podchodzą pod Pop.
Pozatym jak ich czasem słucham,to zdaje mi się,że to jest jednak rock,a nie punk.Lecz zawsze ich zapamiętam jako zespoł punkowy(jak odmałego sie tego nauczyłem,to juz zapewne tak zostanie).
_________________ Bla Bla Bla!
Adam_k55
Napisane:
16 lis 2006, 18:30
Dołączył(a): 20 paź 2006, 21:40 Posty: 554 Lokalizacja: Warszawa
Offspring, Pop-Rock błędnie klasyfikowany pod Punk, ale i tak fajny ;]
_________________ A bitch is a bitch is a bitch. The first draft of anything is shit.-E.Hemingway
M: Adaś
D: Adasia
C: Adasiowi
B: Adasia
N: Adasiem
Msc: Adasiu
W: Adasiu!
Powrót?
Harley
Napisane:
17 lis 2006, 17:30
Dołączył(a): 23 maja 2006, 00:20 Posty: 50 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
ta fajny na jazde rowerem przez osiedla chyba!!
_________________ '' żyć nie umierać.... co to za życie "
Offspring, Pop-Rock błędnie klasyfikowany pod Punk, ale i tak fajny ;]
dokładnie.. nie wiem czemu temat umieszczony w punku...ale co tam. Kiedyś w podstawówce słuchałem Offspringa i bardzo lubiałem zespół. Teraz to już tylko sięgam po jego kawałki na gitare. Jedne z najprostrzych riffów ale widze ostatnio że coraz częściej młode pokolenie "rockmanów" sięga po kawałki tego zespołu. [/i]
Widać, że wszyscy ograniczacie się jedynie do kawałków z ich ostanich płyt. Prawda, teraz to pop-punk, no nawet mogę się zgodzić, że chłopaki podchodzą pod rocka. Jednak na pewno nikt z was nie powie mi, że kawałki z płyt pod bandamą Epitaphu są popowe (Ignition i Smash- moje ulubione) zapraszam wszystkich tych co na rowerach po osiedlu sobie słuchali offspringa do zapoznania się z ich najlepszymi kawałkami, które znajdują się na ich pierwszych płytach (zapewniam was- łańcuchy sobie pozrywacie). Inna sprawa, że Dexter i spółka stali się komercyjni i nagrali takie kawałki jak- Pretty Fly albo Original Prankster (żenada). Ale nie można zapominać, że fanów zyskali najwiecej dzieki takim hiciorom jak Cool to Hate, All I want, Mota, Bad Habit czy Smash. Jak ktoś powie mi, że te kawałki, są popowe to go z miejsca wyśmieje. Co do tego czy the offspring maja swój styl to nawet się nie wypowiadam. Ci co piszą, że kapela miary the offspring nie ma swojego stylu, są naprawde upośledzeni muzycznie.
Bezpośrednio do atat666, (styl)-> chłopie nie słyszysz tej pulsującej perksuji?? Tego wokalu Dextera którego nikt nigdy nie bedzie miał?? Tej lini basowej w wykonaniu Grega K. która najcześciej chociaż nie jest zbyt skomplikowana jest swietnym wypelnieniem dla riffów Noodlesa?? Jak nie słyszysz to polecam czyszczenie uszu bądz aparat słuchowy. Dla mnie jest to jedna z najbardziej charyzmatycznych kapel punkowych która kiedykolwiek tworzyła, moze za wyjatkiem The Clash i Sex Pistols.
_________________ Jutro ty możesz być Czerwoną Ofiarą!