Wysłany: |17 Sty 2010|, 2010 13:46 Koncerty patronowane przez HMPL
Koncert patronuje HeavyMusic.pl
7 lutego, w krakowskim klubie Underworld przy ul. Dietla 50, odbędzie się koncert, na który szczególną uwagę powinni zwrócić fani ciężkich brzmień.
Zagrają: Orion Prophecy z Knurowa, Veal z Mieroszowa oraz krakowski Formosus, natomiast imprezę otworzy krakowska grupa Collider.
Veal prezentuje energiczną mieszankę klasycznego death metalu i nowoczesnych brzmień opartych na średnich tempach i miażdzących riffach, okraszonych agresywnym wokalem. W lutym zeszłego roku zespół nagrał pierwsze, pięcioutworowe demo. Pomimo niespełna dwóch lat działalności, zespół grał u boku takich tuz ciężkiego grania jak Acid Drinkers czy Pro-Pain.
Orion Prophecy to ekipa obracająca się w okolicach melodyjnego death/thrash metalu. Potężna sekcja, melodyjne gitary i głęboki growl to najkrótsza możliwa charakterystyka muzyki kwintetu z Knurowa. W najbliższych dniach zespół odbiera z tłoczni debiutancki materiał, który na pewno przywiezie do Krakowa dla żądnych świeżego mięsa miłośników ostrego łojenia.
Obydwa zespoły wystąpią w Krakowie po raz pierwszy!
Gospodarze imprezy - Formosus, to krakowska death metalowa ekipa, utworzona w 2007 roku. Rok później zespół zarejestrował pierwsze demo, które zebrało pochlebne noty recenzentów. Materiał został już zaprezentowany w warunkach bojowych u boku m.in. Sceptic i Whorehouse, udowadniając swoją zabójczą skuteczność.
Koncert rozpocznie się o godzinie 18:00 - wstęp 8 PLN.
Data: 25.02.2009
Miejsce: Klub Underworld
Godzina: około 19:00
Wstęp: na hasło `HeavyMusic.pl`
Impreza zamknięta - urodziny moje, Grzegorza i Kriegera. W programie m.in. kameralny koncert Retribution oraz PurpleHaze w doborowym towarzystwie.
Zapowiada się melanż ostateczny, bo liczy sie pierdolnięcie!
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
_________________ - Ale ja nie chcę wchodzić między szaleńców.
- Nic na to nie poradzisz. - powiedział Kot - Tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja jestem szalony ty jesteś szalona.
- Skąd wiesz że jestem szalona? - spytała Alicja.
- Musisz być inaczej nie przyszłabyś tu.
_________________ "I Anioł w biel odzian otworzył Żelazną Księgę i piąty jeździec wyruszył w rydwanie płomiennego lodu, i słychać było łamanie praw i pękanie więzów, a tłumy zakrzyknęły: O Boże, teraz naprawdę mamy kłopot!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum