Strażnik Światła" - taki tytuł będzie nosił kolejny longplay zespołu Turbo. Będzie to pierwsza płyta grupy z nowym wokalistą - Tomaszem Struszczykiem. Album wypełni 10 utworów. Na oficjalnej stronie formacji oraz forum fanów zespołu zaprezentowana została okładka płyty. Jej autorką jest Agata Weiske.
1 września tego roku planowane jest wydanie singla promującego nowy krążek. Obecnie zespół kończy nagrywanie płyty. Premiera "Strażnika Światła" została przesunięta z 1 września z uwagi na terminy, z których musi wywiązać się studio. Na wrzesień przewidziana jest realizacja teledysku.
Więcej informacji o zespole można przeczytać na stronie głównej zespołu oraz na forum fanów, gdzie można wypowiadać się zarówno o oczekiwaniach związanych z nową płytą jak i o przeszłości zespołu.
28 sierpnia 2009 r. Tomasz Struszczyk zakończył nagrywanie wokali na najnowszą płytę Turbo, opatrzoną tytułem "Strażnik Światła". Zespół jednocześnie zakończył nagrywanie materiału. Na początku września rozpocznie się mix płyty.
Na krążek trafi 10 utworów, jego premiera zapowiadana jest na jesień 2009. Pierwotnie miał ukazać się we wrześniu, jednak z powodu napiętych terminów w studio, premiera nieco się przesunie.
Jednocześnie nakładem Metal Mind Production wydawane są reedycje wszystkich płyt zespołu. Na rynku dostępne sa takie tytuły: "Dorosłe Dzieci", "Smak Ciszy", "Kawaleria Szatana", "The Last Warrior", "Epidemie", "Dead End", "One Way", "Awatar". Zapowiadane są kolejne wznowienia.
Na oficjalnym profilu myspace zespołu TURBO można słuchać już kompilacji kilku utworów pochodzących z płyty "Strażnik Światła". Krążek ukaże się jeszcze tej jesieni.
Zwiastunu nowej płyty można słuchać pod adresem:
"Strażnik Światła" - najnowszy krążek jednej z najważniejszych grup heavy metalowych w Polsce ukaże się 16 listopada 2009 nakładem Metal Mind Productions. Wiadomo już, że wydane zostaną dwie wersje płyty - podstawowa, oraz wzbogacona o bonusowy utwór.
Fragmentów utworów pochodzących z płyty "Strażnik Światła" można słuchać na oficjalnym profilu MySpace zespołu TURBO:
Słuchałem kawałków kawałków ( ) i muszę przyznać że kawał niezłego heavy metalu. Tomek śpiewa w stylu, który bardzo mi pasuje, a kompozycje póki wydają się trzymać niezły poziom. Trochę tylko nie pasują mi teksty (ale to akurat mało jest zespołów które piszą dobre txt po polsku). Wydaje się interesujące. Z oceną rzecz jasna poczekam do premiery, ale wydaje mi się że spodoba mi się bardzo ta płyta.
Zespół TURBO udostępnił na swoim profilu MySpace utwór tytułowy z płyty "Strażnik Światła". Kompozycji można odsłuchać pod adresem:
http://www.myspace.com/turboheavymetalband
Premiera najnowszego krążka w najbliższy poniedziałek, 16 listopada.
Wydawcą płyty jest Metal Mind Productions.
"Strażnik Światła" ukaże się w dwóch wersjach, podstawowej - jewel case oraz w digipacku z dodatkowymi dwoma utworami - "Przestrzeń - Światło" oraz akustczną wersją demo "Epilogu".
Tracklista z wersji jewel case:
1. Prolog
2. Na progu życia
3. Szept sumienia
4 .Strażnik światła
5. Na skrzydłach nut
6. Niebezpieczny taniec
7. Obietnica lepszego dnia
8. Tunel (utwór instrumentalny)
9. Na przekór nocy
10. Noc już woła
11. Epilog
(Tradycyjnie proszę o umieszczenie powyższego artykułu w newsach ) Pozdrawiam.
myblackblood
Napisane:
14 gru 2009, 19:11
W sobote graja na Rock metal fest xD pierwszy raz zobacze ich na zywo .
Nowa płyta dobra i miła dla ucha.
mwoboe
Napisane:
28 lut 2010, 14:38
Dołączył(a): 4 paź 2009, 00:02 Posty: 47 Lokalizacja: Ja się tu wziąłem ?
Strażnik Światłą jest świetny i tyle. Stare Turbo jest dobre i nowe też..
Zespół TURBO zaprezentował najnowszy teledysk do utworu "Na progu życia", pochodzący z ich ostatniego albumu "Strażnik Światła", wydanego w listopadzie 2009 roku. Teledysk można obejrzeć pod poniższym linkiem: www.youtube.com/watch?v=_VNqDdX2X10
Obraz powstał w warszawskim studiu telewizyjnym, jest dziełem reż. Jacka Raginisa, twórcy m.in. 2 bardzo popularnych teledysków do utworów szwedzkiego zespołu SABATON - "40:1" i "Uprising". Aktualnie TURBO kończy jubileuszową trasę 30-lecia.