Dołączył(a): 17 maja 2007, 22:11 Posty: 183 Lokalizacja: tylko Kraków!
Nie ma sensu tworzyc osobnego tematu na kapele, o ktorych wspomniec chce tylko jedna osoba, a na pewno sporo sie ich znajdzie, chociaz dzial zionie pustka.
Jesli chodzi o mnie...
Bardzo milo kojarze polskie zespoly Ciryam i Via Mistica. Na nieistniejacym juz festiwaliku w Toruniu "Gotyk na dotyk" uslyszalam na zywo wczesniej przeze mnie wielbiony Darzamat (choc to klimaty bardziej symphonic, przynajmniej ostatnio) i sie wowczas rozkochalam w nich na nowo. Do tych trzech kapel czasem wracam, chociaz przyznam, ze coraz rzadziej. Fading Colours tez mnie do siebie przekonali, jednak jakos predzej wrzucam na ruszt takie polskie klasyki jak Closterkeller, Moonlight... Za to, co ciekawe, nie przepadam za Artrosis, chociaz na pozor tacy sa do siebie podobni.
Z zagranicznych? Dead Can Dance bylo niegdys moja wielka miloscia, chyba kazda osoba zainteresowana klimatami tego typu kochala ich lub nawet kocha dalej. Milo mi sie slucha tez dosc zabawnego zespoliku ASP, w tej muzyce jest pewna groteska i cynizm, ktore przyjmuje z jak najwiekszym szacunkiem. Inkubus Sukkubus polecany przez Beksinskiego, zwlaszcza plyta "Heartbeat of the earth"... I wszelkie poczatki gotyckie takie jak Siouxie and the Banshees.
Jestem ciekawa tak poza tym, jak widzicie najnowsza muzyke gotycka, gdy tak wiele zespolow odeszlo w strone elektroniki i przyjeto ja pod szyld 'gotyku'.
LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy ktokolwiek moze mi pomodz i powiedziec jaka kapiela gra piosenke pt. "ostatni rejs"?
Z tego co kojarze jest to chyba gotycka kapela. szukam po calym internecie tej piosenki i niemoge na nia trafic. Blagam Niech ktos pomoze!!!!
Nie krzycz. Czytaj słownik, ew. zainstaluj firefoxa. Zapata.
Ostatnio edytowano 24 paź 2009, 13:47 przez KarolaLove, łącznie edytowano 1 raz
Floe
Napisane:
24 paź 2009, 07:40
Dołączył(a): 8 sie 2006, 18:21 Posty: 1410 Lokalizacja: z drzewa
Chodzi mi o zespol (jesli sie niemyle ) gotycki. Laska spiewa glosem hmmmm operowym a facet typowo metalowym. Niechodzi mi o piosenki popowe albo jakies szanty!!! Moge jescze powiedziec ze to polska kapelka niewiem moze juz nieistnieje! Ale jesli ktos kojazy o kogo mi chodzi blagam dajcie mi znac
Ostatnio edytowano 24 paź 2009, 12:24 przez KarolaLove, łącznie edytowano 1 raz
luna
Napisane:
27 lut 2010, 22:26
Ostatnio poznałam brytyjsko-irański zespół RazorBladeKisses w klimatach gothic lolita, przypomina Switchblade Symphony i trąci makabrycznymi kołysankami. Polecam.
Nox Arcana feat. Michelle Belanger - wspólnie nagrali jedną płytę, na której wokaliza Belanger jest absolutnie zabójcza, a kompozycje - jak to u Nox Arcany - po prostu świetne. Album nosi tytuł "Blood of Angels", polecam się zaopatrzyć. Świetnie się tego słucha podczas ciupania w Diablo.