tak przegladam dzial bm i dopiero teraz do mnie doszlo, ze nie ma tematu o watain. ze wstyd nie powiem, ale.. ))
szwedzka kapela liczaca chyba cos okolo 8 lat. miazdzacy album 'casus luciferi' < przynajmniej dla mnie ten najbardziej gniecie/miazdzy/jezdzi_walcem. i the essence of black purity. >
znali?
_________________ sieg heil.
Reaper
Napisane:
14 lip 2006, 09:39
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:13 Posty: 1471 Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Kapela świetna.
"Rabid Death's Curse" i "Casus Luciferi" wbijają w ziemie porcją siary
tak, Watain jest potęzny, a 'Casus Luciferi' po prostu biczuje no ale posłuchajcie sobie Belphegor - 'Goatreich Fleshcult' albo Eyehategod - 'Dopesick' ; ]]]
_________________ Ja po jednej, ja po drugiej stronie mojego mopsożelaznego piecyka.
Pentagram Burns
Napisane:
6 lut 2007, 20:41
Jest juz nowa płyta Sworn To The Dark. Co prawda, jeszcze nie słyszałem (poza jednym utworem) Jak ktoś już ma , niech napisze pare zdań
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
Reaper
Napisane:
6 lut 2007, 20:49
Mam ją od dłuższego czasu. Przede wszystkim zwraca uwagę jej długość. Panowie nad wyraz dużo materiału tu wrzucili jak na siebie.
Kolejną sprawą jest to, że dźwięki nie są brudne. Mamy tu do czynienia z dopieszczonym wygładzonym albumem. Jest tu dużo zabaw z gitarą i wokalnych.
Jeśli mam oceniać płytę jako oddzielny twór od Watain to jest niezła, na prawdę niezła, lecz jeśli jako Watain to jestem zawiedziony, ponieważ po takich walcach jakimi były Casus Luciferi i Rabid death's curse zespół powinien kontynuować to co robi najlepiej :]
Generalnie oceniam płytę na 4/6
Pentagram Burns jeśli jesteś zainteresowany to napisz PW do mnie to Ci w ramach promocji (zachęty) podam linka do albumu ;]
Nom, ja też po Watain oczekiwałem więcej. Co nie znaczy, że nie jest to bardzo dobra płyta - po prostu mogła być lepsza. Znać trzeba, kupić wypada - niestety Metal Mind (a nie np. Todeskult) ma być dystrybutorem, więc można przypuszczać, że ceny pewnie ustalą sobie... godziwe.
_________________ "I spent a year in my room wanking, basically, masturbating every day, twenty times a day. I think that's where I developed the idea of doing things alone."
Reaper napisał(a):
Pentagram Burns jeśli jesteś zainteresowany to napisz PW do mnie to Ci w ramach promocji (zachęty) podam linka do albumu ;]
Dzięki Reaper , poczekam troche , chociaż 14,49 Euro za płyte , to sporawo
Aha , chciałem dodać, że w Niemczech premiera 16 lutego (oficjalna)
_________________ "...Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie"
maquinas
Napisane:
6 lut 2007, 23:11
Dołączył(a): 29 sty 2007, 19:57 Posty: 3825 Lokalizacja: z Zakonu NMP
A ja słyszałem tylko "Go Fuck Your Jewish God" (swoją drogą, ciekawy tytuł) i przypomniała mi się od razu... "Pure Fucking Armageddon"...doprawdy...nie wiem dlaczego...
Na szczęście na późniejszych płytach grają porządnie. Przesłuchaj koniecznie "Casus Luciferi".
_________________ "I spent a year in my room wanking, basically, masturbating every day, twenty times a day. I think that's where I developed the idea of doing things alone."
Watain jest wyjątkowy, zniewala mnie jego średniowieczny klimat. okladka do casus luciferi jest czarująca ; ) najnowsza plyta odbiega od starej, miazdzącej aury poprzednich plyt, ale tez jest świetna. utwor 'satans hunger' to mistrzostwo
_________________ Ja po jednej, ja po drugiej stronie mojego mopsożelaznego piecyka.
maquinas
Napisane:
7 lut 2007, 17:28
Dołączył(a): 29 sty 2007, 19:57 Posty: 3825 Lokalizacja: z Zakonu NMP
Hmmm... zainteresowałem się tym bandem... ale grają coś w stylu Gorgoroth, lub starego Marduka, czy raczej, np. Dark Funeral?
7 lut 2007, 17:43
Jak dla mnie to nie byłoby miło Erykowi, gdybys ich porównywał do kogoś. Zwłaszcza, że zespół jest na tyle świetny, że nie wypada go porównywać, a zwłaszcza do takich zespołów, które podałeś.