Zdziwił mnei fakt, ze nie ma tematu o tym zespole.(al;bo źle szukałam).
Otóż> zespół pochodzi z Holandii. Ich muzykę określiłabym mianem metalu symfonicznego. Na swoim koncie mają 4 albumy długogrające.
Po ich twórczość się sięgnęłam dzieki pozytywnym opiniom userów z forum Ocean Souls. W styczniu zagrali pierwszy koncert w Polsce w warszawskiej Stodole.
Dołączył(a): 8 sie 2006, 18:21 Posty: 1410 Lokalizacja: z drzewa
Da się posłuchać (zwłaszcza po sesji z Viking Crown, gdy kończy się słuchanie w charakterze przerażonego, trzęsącego się kłębka), ale nie tyle, żeby się tym jarać.
Dwa pierwsze albumy: masakra, zwłaszcza wokalna. Za kawałki Ice Queen i Mother Earth najchętniej bym tę lalunię zastrzeliła, ostatni nie jest aż tak makabryczny, nawet do posłuchania. Raz na pół roku
Aha: i nie znoszę, jak panna Sharon wykonuje te swoje dziwaczne ruchy rękami. Kilka razy zdarzyło mi się zastanawiać, czy aby przypadkiem nie odgania się wtedy od komarów.
Aha: i nie znoszę, jak panna Sharon wykonuje te swoje dziwaczne ruchy rękami. Kilka razy zdarzyło mi się zastanawiać, czy aby przypadkiem nie odgania się wtedy od komarów.
Też tego nie lubie, w sumie mnie to smieszy czasem, tak przezywa swoja muzyke
Posluchac czasem poslucham, najczesciej z dziewczyna bo ona lubi takie klimaty czasem sam sobie puszcze ale to chyba z nudy
Raven Of Enema
Napisane:
14 maja 2008, 12:59
Jakiś taki za bardzo anielski ten wokal
i muzyka też jakaś taka dziwna
Jeden teledysk poza tym mi się podoba, i że wokalistka ładna
Anielski? Ja bym go anielskim nie nazwała. Zupełnie inaczej Sharon wypada w studiu, a inaczej live. Zacznę od tego, ze wokalistka dysponuje sopranem o skali 3 oktaw. Z tym iż na żywo śpiewa niższym głosem i do tego strasznie fałszuje i bardzo często śpiewa falsetem. Tak trochę teorii.
Ale mi po około 10 minutach słuchania tego jej piszczenia zaczyna boleć głowa.
14 maja 2008, 15:17
mój błąd nie wziąłem tego w cudzysłów
_________________ Szatan, Piwo, Kiełbasa
Floe
Napisane:
14 maja 2008, 17:40
Dołączył(a): 8 sie 2006, 18:21 Posty: 1410 Lokalizacja: z drzewa
gryzia napisał(a):
Zupełnie inaczej Sharon wypada w studiu, a inaczej live. Zacznę od tego, ze wokalistka dysponuje sopranem o skali 3 oktaw. Z tym iż na żywo śpiewa niższym głosem i do tego strasznie fałszuje i bardzo często śpiewa falsetem.
W studiu można wszystkie niedoróbki wokalne zatuszować. Zawsze uważałam, że klasę zespołu i wokalu można poznać tak na prawdę dopiero, gdy grają na żywo. Toteż pani del Adel serdecznie podziękuję No, chyba że po ciężkiej sesji z Viking Crown
Raven Of Enema napisał(a):
Jeden teledysk poza tym mi się podoba, i że wokalistka ładna
Dlatego ja mam manie na bootlegi> mam ich miliony. Rzadko słucham nagrań studyjnych. A co WT i Sharon, żeby nie odbiegać od tematu> to jedyna piosenka live wykonana lepiej niżeli w studiu(przynajmniej z tych które słyszałam) to Never ending story z festiwalu Lowlands bodajże z 2002...czy to już z 2005. Czy 2004? Już sama sie pogubiłam. Dobra> to było przy trasie chyba Mother Earth. Na pewno przy tej trasie, bo jeszcze te zielone drzewka mieli. Ale który to rok był...bo tam to kilka razy występowali.
Klimat jakis tam maja ale nic wiecej. Nie lubie zesołu.
Moim zdaniem to zajawka dla nie znających klimatu ROCK METAL ani klimatu z GOTYKU itp....ale dla lekko dalszych w hard-core od emo.. To wszystko jakies takie udawane..
To dla mnie nie muzyka WOGÓLE
Lepszy jest Amon, Metallica, Led Zepplin..
Lepiej posłuchać prawdziwej muzyki a nie ....
Taka moja opinia...mozecie sie przeciez nie zgodzic
pozdro
szacun \m/
_________________ Słuchasz Limp Bizkit / Hunter / Linkin Park. ? ? ?
....... ZDYCHAJ KINDER METALU. !!!
Klimat jakis tam maja ale nic wiecej. Nie lubie zesołu. Moim zdaniem to zajawka dla nie znających klimatu ROCK METAL ani klimatu z GOTYKU itp....ale dla lekko dalszych w hard-core od emo.. To wszystko jakies takie udawane.. To dla mnie nie muzyka WOGÓLE Lepszy jest Amon, Metallica, Led Zepplin.. Lepiej posłuchać prawdziwej muzyki a nie .... Taka moja opinia...mozecie sie przeciez nie zgodzic
pozdro
szacun \m/
zgadzam sie z toba, Within Temptation to najlepszy zespół na świecie, nigdy nic go nie przebije. nawet za sto lat.
_________________ Przybyłem ze Saturna.
Raven Of Enema
Napisane:
27 lip 2008, 13:53
ilidiane..... widzę że pełna ortodoksja, tylko nie wiem czemu tam w tym opisie się Hunter znalazł
No i Within jest zajebistym hardcorem, nikt nie będzie tak napierdalał jak oni, nawet za sto lat
Ogólnie to określanie tego zespołu jakimkolwiek gatunkiem metalu mi w ogóle nie odpowiada, niby jakiś symfonik metal czy coś w tym stylu, ale jak dla mnie to w sumie nadawanie tego typu etykietek czy szufladkowanie tego zespołu na siłe jest mało sensowne...co do samego zespołu to lubię czasem posłuchać, album Mother Earth czy The Silent Force mają naprawdę ciekawy klimat, a takie pisanie "posłuchajcie ludzie prawdziwej muzyki np.Led Zeppelin itd" to hardcorowa głupota....Takie Led Zeppelin to legenda, zespół który jest korzeniem dla wielu późniejszych gatunków i chyba nikt racjonalnie myślący nie stawia wyżej Within Temtation...
Emef
Napisane:
11 lis 2008, 20:07
Dołączył(a): 7 mar 2007, 18:54 Posty: 3379 Lokalizacja: się biorą dzieci?
Disorder napisał(a):
ale jak dla mnie to w sumie nadawanie tego typu etykietek czy szufladkowanie tego zespołu na siłe jest mało sensowne...
Szufladkowanie z założenia ma pomóc w dotarciu muzyce do pewnych odbiorców i jest to jedyny racjonalny powód podziału muzyki na gatunki.
Disorder napisał(a):
Takie Led Zeppelin to legenda, zespół który jest korzeniem dla wielu późniejszych gatunków i chyba nikt racjonalnie myślący nie stawia wyżej Within Temtation...
A, jestem niemal pewien, że znam osobiście minimum dwa takie przypadki.
_________________ Jeśli uważasz, że jesteś w stanie w jakikolwiek sposób pomóc w rozwoju HeavyMusic.pl - odezwij się.