Witajcie!!
Co myslicie o tworczosci zespolu Wlochaty??
Ja napisze tylko tekst z pierwszej strony okładki ,,Dzien Gniewu'' (najlepszej ich moim zdaniem plyty) który utkwił na wieki w mojej pamięci....
,,Kiedy w centrum bogatego demokratycznego świata, na oczach milionów, od policyjnych kul wystrzelonych z bliskiej odległości zginął młody człowiek wyrażający swój sprzeciw, to coś we mnie pękło.
Kiedy w jednym z brytyjskich dzienników zobaczyłem zdjęcie płaczącej pielęgniarki szarpanej przez polskich policjantów z oddziałów prewencji, to wstyd mi było, że jestem Polakiem i pomyślałem co musi jeszcze się wydarzyć, żeby ludzie wreszcie zrozumieli, że świat jest dla wszystkich a nie tylko dla wybranych(...)
Jest jedna myśl, dzięki której potrafię uśmiechać się sam do siebie. To marzenie o tobie, WOLNOÂŚCI, czymkolwiek jesteś, cokolwiek znaczysz... GDYBYÂŚ TYLKO BYÂŁA...''
_________________ Czy "give peace a chance'' ma jeszcze sens...?
olek
Napisane:
3 mar 2007, 11:38
Płyta "Dzień gniewu" wg mnie też jest bardzo dobra.Ogólnie Włochaty jest dla mnie świetnym zespołem,przede wszystkim-teksty.Przeglądajac punkowe fora,często spotkalam sie z negatywnymi opiniami o tym zespole,ktore mnie dziwia.No ale moze tru jest wrzucanie na nich.
_________________ Nie idź tą drogą,szeroką drogą,którą idą wszyscy-
idź pod prąd.
Myrkull
Napisane:
5 mar 2007, 10:23
Dołączył(a): 21 maja 2006, 20:15 Posty: 27 Lokalizacja: Kraina Ostrowina
Niektóre teksty mają dobre (a zwłaszcza urywki tekstów), ale w innych są zbyt naiwne.
Cytuj:
Przeglądajac punkowe fora,często spotkalam sie z negatywnymi opiniami o tym zespole,ktore mnie dziwia.No ale moze tru jest wrzucanie na nich.
To raczej chodzi o to że są anarchopunkowym zespołem który niby buntuje się od iluś tam lat, a ich płyty można kupić w Empiku. Innymi słowy jedzie mi od nich hipokryzją.
_________________ Punk nie umarł, Punk się ustatkował ;D
luna
Napisane:
28 maja 2007, 18:57
Dołączył(a): 17 maja 2007, 22:11 Posty: 183 Lokalizacja: tylko Kraków!
powiadacie, że "Dzień Gniewu"... właśnie chciałabym się z nimi wreszcie zapoznać i jak zwykle nie wiem, od czego zacząć. (:
Włochaty, Homo Militia, Guarnica y Luno (nie pamiętam jak się piszą, mam nadzieję, że poprawnie wyklikałem), wszystko ładnie i cacy, ale muszę zgodzić się z przedmówcą. Mocne, zaangażowane teksty - kurwa jak żle się dzieje!! Prześladują nas i was!!! Zwierzęta cierpią!!! MÓWIMY WAM O TYM, KRZYCZYMY!!! Zróbcie coś bo my się wylewamy na to!!! zaśpiewaliśmy? no to nasze zrobione!
_________________ (Do takiego zdjęcia zainspirował mnie, Krieger )
Moher na klacie, nie pochodzi z beretów! Minister Zdrowia, Szczęścia, Pomyślności.
Kto pierwszy, ten lepszy...ale to druga mysz je ser...
Dołączył(a): 19 maja 2008, 21:26 Posty: 170 Lokalizacja: z fabryki
Czarny Koszul napisał(a):
Guarnica y Luno
Chyba Guernica y Luno.
Google nie boli
A Włochatego kiedyś nawet się słuchało. Baaardzo dawno. Chyba jeszcze przed wojną.Zresztą ze starych, punkowych, rodzimych klimatów po dziś dzień moim faworytem jest debiut Post Regimentu